Neem je de hond mee op zomer- of op wintervakantie? Hierbij speelt ook de manier waarop je op vakantie gaat speelt een rol. Ga je met het vliegtuig of met de auto?

Met de auto

Ga je met de auto op vakantie, zorg dan dat de hond een plek heeft waar hij redelijk rustig en koel kan liggen. Een bench of een mandje is uitstekend. Een hond die alleen maar kan staan, wordt snel nerveus. Stop regelmatig zodat de hond even uit de auto kan. Zorg ook voor drinken voor onderweg voor de hond. Hou er erg in dat de hond ook wagenziek kan worden. Laat de hond nooit achter in de auto bij warm weer.

Met het vliegtuig

Het verschilt per maatschappij, maar bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag de hond mee aan boord, maar niet altijd in de cabine. Wel moet er meestal altijd iemand meereizen en zijn er vaak nog andere voorwaarden aan verbonden. Check vooraf wat de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij zijn. Het maakt in dit geval niet zo uit of je op zomer- of wintervakantie gaat.

Zomervakantie

In de zomer kan de temperatuur in veel landen nog weleens flink oplopen. Zorg in ieder geval dat de hond altijd ergens een schaduwplek kan vinden. Zorg ook voor genoeg drinkwater voor de hond. Neem een parasol mee en een koelmat. Maak ook geen extreem lange wandelingen met de hond als het erg heet is. Denk ook aan de voetzooltjes van de hond als de ondergrond erg heet is.

Wintervakantie

De meeste honden kunnen aardig tegen koudere temperaturen. Zo niet, zorg dan voor iets wat ze warm houdt. Pas op voor onderkoeling. Bescherm de voetzolen tegen nat en sneeuw, bijvoorbeeld met uierzalf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *