Als de hond mee op vakantie gaat, is het natuurlijk ook leuk om hem regelmatig bij de vakantieactiviteiten te betrekken. Lekker met de hond de natuur intrekken om een heerlijke wandeling te maken op het strand of in de bossen is natuurlijk altijd leuk.

Hou wel rekening met de hond

Een hond houdt van wandelingen waar hij lekker kan snuffelen en waarbij hij eventueel kan rennen. Flaneren op de boulevard in je nieuwste outfit van https://www.na-kd.com/nl is misschien voor jou leuk, maar de hond beleeft hier minder plezier aan. Maar je hebt vast ook wel een leuke outfit waarmee je heerlijk in de bossen kunt wandelen of je trekt die leuke en lekkere warme trui aan om uit te waaien op het strand samen met de hond. Hoe lang je met de hond kunt gaan wandelen, hangt een beetje van de leeftijd van de hond en van zijn conditie af. Maar ook het ras kan een rol spelen, een Bordercollie rent wat makkelijker dan een Engelse Buldog.

Wandel nooit te lang

Een jonge hond wil altijd wel wandelen, maar een oudere hond hoeft niet altijd zo nodig. Zeker niet als het wat warmer is. Als het te warm is, is het ook helemaal niet verantwoord om een te lange wandeling met de hond te maken. Stem de duur van de wandeling dan ook altijd op je hond af en op de omstandigheden. Let tijdens de wandeling ook goed op de hond, hierdoor kun je eventueel het tempo en de afstand aanpassen als je het vermoeden krijgt dat het wel genoeg is geweest. Zeker als de hond los mag lopen, maakt hij veel meer meters dan jijzelf. De hond rent vaak heen en weer en als hij erg uitgelaten is, dan rent ie nog een keer heen en weer. Voor sommige honden is dat prima om even hun energie kwijt te raken. De hond die los loopt kan ook zijn eigen tempo bepalen, in tegenstelling tot de hond die aan de riem loopt.

Pas op met de pup

Pas wel op met jonge honden. Zij kunnen zichzelf nog weleens voorbijlopen in hun spontaniteit en onbesuisdheid. Te lang of te veel wandelen met een pup kan in hun geval een te grote belasting voor de spieren en de gewrichten zijn. Voor de volwassen hond is het wandelen juist goed voor de spieren, maar ook mentaal kan de hond enorm genieten van een wandeling met de baas. Honden die mentaal niet geprikkeld worden gaan zich vervelen, net zoals een hond die zijn energie niet kwijt kan. En dat is niet leuk voor de hond, maar ook niet voor het vakantiegevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *