Als je op vakantie gaat met je hond kan het voorkomen dat je iets wilt gaan doen waarbij je hond niet mee kan. Zo kan een hond bijvoorbeeld niet mee naar een museum. En wanneer je op skivakantie gaat dan kan de hond niet mee de skipiste op. Dit is wel iets waarover je goed moet nadenken voordat je besluit je hond mee op vakantie te nemen.

Voor een hond is het beslist niet leuk als hij het grootste gedeelte van de tijd alleen op een kamer moet doorbrengen. Bovendien zul je te allen tijde willen voorkomen dat je hond voor overlast zorgt door het hele hotel of appartementencomplex bij elkaar te blaffen. De kans is dan immers groot dat andere gasten gaan klagen en daar wordt de sfeer niet beter van.

Zorg ervoor dat er niets kapotgebeten kan worden op de kamer want dit zal je door de eigenaar van de accommodatie niet in dank afgenomen worden. Een pup zal erg snel geneigd zijn om op spullen te gaan kauwen. Zorg daarom voor voldoende speeltjes waarop je hond zich kan uitleven. Wanneer je hond een poosje alleen moet blijven doe je er goed aan losse spullen op te bergen.

Kijk van tevoren goed rond in de kamer of je bepaalde zaken kunt ontdekken die je hond onrustig zouden kunnen maken. In hotelkamers zijn vaak grote staande of Ronde Spiegels aanwezig zodat de gasten zichzelf van top tot teen kunnen bekijken. De meeste vakantiegangers zien er tijdens hun verblijf immers graag goed uit. Maar….vanaf de grond is ook je hond in staat in de spiegel te kijken.

Aangezien honden zichzelf niet zullen herkennen in een spiegel, kunnen ze het gezelschap van hun eigen spiegelbeeld gaan opzoeken of ze zijn er juist bang voor. Een hond die onder normale omstandigheden heel rustig alleen in zijn mandje ligt, kan daardoor ineens de hele tijd gaan blaffen omdat hij wil spelen met ‘de andere hond’. Of hij gaat agressief tegen hem grommen. Beide gevallen zijn niet wenselijk in een vakantieaccommodatie. Bovendien kan je hond er behoorlijk gefrustreerd van raken. Je kunt dit probleem echter gemakkelijk oplossen door de spiegel af te dekken met een grote handdoek of een laken zodat je zeker weet dat je hond er niet in kan kijken.

Zo zijn er tal van situaties die tijdens een vakantie heel anders zijn dan thuis. Door hier goed over na te denken kun je een weloverwogen keuze maken. Misschien is het toch verstandiger om je geliefde hond naar een oppas of een pension te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *