De hond mee op vakantie, dat klinkt heel gezellig. Lekker tijd met het huisdier doorbrengen, zonder de dagelijkse beslommeringen, dat is altijd prettig. Daarbij is de hond veel liever bij jullie dan in een pension of bij een opvangadres. En ook jullie vinden het prettiger als de hond er gewoon bij is. Is dat zo? Of romantiseren we dit beeld?

Ga goed voorbereid op pad

Natuurlijk is het leuk om de hond mee op vakantie te nemen, maar er komt best nog wel wat bij kijken. Inenten, chippen en een plek voor hem creëren tijdens de reis. Daarbij is het wat lastiger zoeken naar een vakantiebestemming, niet overal is de hond namelijk welkom. Als het plan dus bestaat om de hond mee op vakantie te nemen, hou hier dus ver van tevoren rekening mee.

Welke hond is geschikt om mee te nemen?

Daarbij is niet iedere hond geschikt om mee op vakantie te nemen. Een hond die vaak uitvalt naar rennende kinderen, maar een schatje voor jullie is, is niet zo vakantieproof. Tenzij je natuurlijk van plan bent om in een hutje op de hei te gaan zitten en altijd de hond aangelijnd te houden tijdens het wandelen. Ook een hond die voortdurend blaft of bang is van alles en iedereen is misschien nog niet klaar voor een vakantie. Heb je een hond die thuis gelijk de benen neemt zodra de kans er is? Denk dan ook goed van tevoren na of je een dergelijke hond wel mee op vakantie moet nemen. Op een vreemde bestemming, misschien zelfs in het buitenland, is het een stuk lastiger om de hond weer gezond en wel terug te vinden.

Voorwaarden van vakantieland

Het is sowieso verstandig of niet alleen het vakantieadres, maar ook het vakantieland speciale regels heeft voor huisdieren. Misschien moet de hond wel verplicht een muilkorf om, of eerst in quarantaine. Je kunt van tevoren checken welke voorwaarden er zijn voor de Europese landen maar ook voor de landen buiten Europa. Hou er ook rekening mee dat als je met de auto op vakantie gaat, je misschien eerst door een aantal landen heen moet rijden eer je op je vakantiebestemming bent. Kijk ook naar de voorwaarden van die landen.

Geniet de hond er ook van?

Voordat je besluit om de hond op vakantie mee te nemen, denk goed na of de hond het net zo leuk vindt als jullie. Is de plek waar jullie heen gaan geschikt voor honden? Is het warm en kan je hond goed tegen de warmte? Zet gewoon eens alle voordelen en nadelen tegen over elkaar op een rijtje en als je denkt dat je niet alleen jezelf maar ook de hond er een groot plezier mee doet, dan wordt het tijd om een leuke bestemming uit te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *